Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki zapiekane pod kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 15 sztuk
mąka pszenna 4 łyżki
masło 50 gram
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki zapiekane pod kruszonką

Na początku nastawiamy piekarnik na180*C. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Kroimy w plasterki, układamy na dnie kokilek. Masło roztapiamy, w tym czasie mąkę łączymy z cukrem i cukrem waniliowym. Roztopione masło wlewamy do mąki z cukrami ciągle mieszając. Powstaną grudki - kruszonka. Zasypujemy nią truskawki. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy 15 minut. Tryb: gór i dół plus termoobieg. Piekłam na środkowej półce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 16.06.2012 08:51
Strawwberry crumble-robiłam tak zjabłkami i berry-pycha
Monika-twin 16.06.2012 08:51
Strawwberry crumble-robiłam tak zjabłkami i berry-pycha
Rafał10 13.06.2012 09:49
oooo to musi być WYŚMIENITE!!!!
Pietruszka 13.06.2012 08:54
Super
Katarzyna87 13.06.2012 08:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak