Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnie gołębie z kaszą prażoną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżka
kasza prażona 1 woreczek
sól
pieprz
szczypiorek
przyprawa uniwersalna
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
kapusta 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Letnie gołębie z kaszą prażoną

Jedna ładną kapustę obgotowujemy w całości ,wyciągając po kolei ugotowane liście . Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie . Cebulę siekamy i podsmażamy na masełku . Połowę drugiej kapusty kroimy w paseczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy i siekamy drobno . Dodajemy na masełko z cebulką podsmażamy. Dodajemy kaszę mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Ściągamy z palnika studzimy . Taki farsz nakładamy na liście młodej kapusty . Zawijamy gołąbki . Układamy ciasto na patelni zalewamy woda z rosołkiem i gotujemy chwileczkę .Podajemy z szczypiorkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 28.08.2012 21:59
z prażoną nie robiłam
iwa643 13.06.2012 06:58
polecam na obiad
elka4621 13.06.2012 06:42
smaczne
elka4621 13.06.2012 06:42
smaczne
elka4621 13.06.2012 06:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak