Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ketchupem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1
ryż 0.5 kg
mięso mielone 30 dag
jajko 1
pieprz do smaku
sól do smaku
śmietana 12% 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ketchupem

Całą główkę kapusty gotujemy około 15 minut. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie 10minut a następnie zostawiamy pod przykryciem na kolejne 10minut. Do ryżu dodajemy mięso mielone, jajko, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Z kapusty oddzielamy liście. Z przygotowanego farszu robimy kulki i wkładamy je do jednego liścia kapusty. Dokładnie zawijamy. Gołąbki układamy w brytwanie jeden na drugim. Zalewamy do połowy gorącą wodą. Gołąbki dusimy około 50 minut. Po tym czasie wyjmujemy, wykładamy śmietanę i polewamy ketchupem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 11.07.2013 09:08
bardzo apetycznie wygląda
Magdalena1110 27.08.2012 21:34
muszą być dobre ale wolę z sosem pomidorowym
Janek 15.08.2012 11:02
wygląda przepysznie:)
Andysz 10.07.2012 08:05
pyszne na pewno;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak