Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet fritata

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6szt
pomidory 2szt
ząbki czosnku 2
grube plastry wędzonego boczku 2
śmietana 2łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet fritata

Boczek pokroić w kostkę,podsmażyć na patelni.Zdjąć skwarki na talerzyk,podsmażyć oczyszczony i posiekany czosnek i cebulę.Oczyścić cukinię i paprykę,pokroić na kawałki,wrzucić na patelnię,podsmażyć,mieszając,przełożyć na talerz,przestudzić.Dodać pokrojone w plastry pomidory.Jajka rozmącić ze śmietaną,przyprawić do smaku solą,pieprzem i papryką,wsypać posiekane zioła,podsmażone warzywa i boczek.Wymieszać,wlać na patelnię,smażyć 8-10minut na maleńkim ogniu,potrząsając patelnią,by masa równo się rozlała.Przykryć talerzem,obrócić patelnię,by omlet znalazł się na talerzu i z powrotem zsunąć go na patelnię,by podsmażył się z drugiej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak