Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na mleku z polewą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
mleko 0.5 l
truskawki 200 g
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na mleku z polewą

Gotujemy mleko. Następnie dodajemy ryż i nadal gotujemy na małym ogniu. Po około 15minutach wyłączamy ogień i pozostawiamy ryż pod przykryciem na kolejne 15minut. Truskawki myjemy, odszypułkowujemy i osuszamy. Czyste truskawki miksujemy na jednolitą masę razem z cukrem. Przygotowaną truskawkową polewamy ryż. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 05.12.2012 08:29
lekkie i smaczne śniadanie
Janek 29.08.2012 11:05
uwielbiam takie rzeczy;)
Chojłówna 19.06.2012 12:19
pycha
Amellia 16.06.2012 08:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak