Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z wiśniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
mąka 1,5 szklanki
cukier 1/2 szklanki
żótlka 4
budyń śmietankowy 1
kremówka 1 szklanka
zapach waniliowy
galaretka wiśniowa
skórka pomarańczowa
masa 25 dag
ser biały 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z wiśniami

Do mąki dodać cukier, jajko i masło. Zagnieść ciasto a następnie włożyć je na pół godzinki do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić nim tortownicę wraz z brzegami. Piec ok. 15 minut. zmielony ser biały wymieszać z cukrem i zapachem oraz żółtkami. Dodać proszek budyniowy, skórkę oraz śmietanę. powstałą masę wyłożyć na ciasto. Sernik piec ok., 40 minut. wiśnie ułożyć na wierzchu sernika i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 30.01.2013 19:32
pyszny sernik
IlonaAlbertos 23.12.2011 16:49
Pomysł bardzo ciekawy.
sylwiachmiel 09.07.2010 08:42
prosty przepis,lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak