Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1|4 sztuki
papryka żółta 1|4 sztuki
cebula 1|4 sztuki
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
jajko 4 sztuki
wątróbka drobiowa 1 (smażona)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z papryką

Paprykę pokroić w kostkę oraz cebulę.Wątróbkę również pokroić w kostkę.Rozgrzać na patelni oliwę , włożyć cebulę oraz paprykę. Usmażyć do miękkości. Dodać pokrojoną wątróbkę .Wbić jajka do miseczki , roztrzepać widelcem . Wlać do papryki oraz cebuli . Doprawić do smaku solą , pieprzem.Smażyć jajka do ścięcia się wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 19.08.2012 11:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak