Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 250 g
kiełbasa podwawelska 2 sztuki
marchew 2 sztuki
majeranek
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
sól
woda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę Jaś zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Na drugi dzień w tej samej wodzie gotujemy fasolę do miękkości, czyli około 2 godzin. W trakcie gotowania dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Marchewki ścieramy na wiórki i dodajemy do fasoli.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
2
Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na odrobinie oleju. Gdy kiełbasa będzie podsmażona dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, którą szklimy. Podsmażoną kiełbasę i zeszkloną cebulę dodajemy do gotującej się fasoli.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
3
Dodajemy przecier pomidorowy wedle uznania. Przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dusimy ok. 30 minut.
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 08.11.2013 11:25
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak