Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omleto-jajecznica z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
mleko 2 łyżki
olej do smażenia
truskawki świeże 150 g
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Omleto-jajecznica z truskawkami

Białka jaj oddzielamy od żółtek. Najpierw ubijamy białka z cukrem i mlekiem, następnie dodajemy żółtka. Na patelni rozgrzewamy olej i wlewamy mieszankę. Smażymy około 3-4minut co jakiś czas mieszając. Truskawki dokładnie myjemy, odszypułkowujemy i osuszamy. Kroimy i układamy obok usmażonych jaj. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 02.11.2013 21:50
mniam mniam;)
gacopierz23 27.03.2013 13:45
ciekawy zestaw
eliza135 12.08.2012 18:49
z chęcią sprubuje
mariusz14 30.07.2012 13:30
ciekawa
Andysz 11.07.2012 09:43
ekstra!;)
Marta1986 02.07.2012 12:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak