Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 2 pęczki
mleko 3/4 szklanki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
pieprz
sól
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane

Kroki postępowania

1
Szparagi obrać, wrzucić do wrzącej wody i gotować 5 minut. Przełożyć do naczynia żaroodpornego
Krok 1 - Szparagi zapiekane foto
2
W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i rozmieszać. Zdjąć z ognia i wlać mleko, rozmieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem zalać szparagi, posypać startym serem
Krok 2 - Szparagi zapiekane foto
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na ok. 15 - 20 minut
Krok 3 - Szparagi zapiekane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 20.05.2015 08:16
szparagi sa pyszne
Ada-Gaba 18.09.2012 07:43
pyszne danie
suzana 12.06.2012 23:22
na pewno wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak