Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tuńczyk z sushi ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do sushi 1 szklanka
tuńczyk w sosie własnym 1 sztuka
szczypior
kukurydza w puszce 1 sztuka
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: tuńczyk z sushi ryżem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie do 10 minut. Kukurydzę oraz tuńczyka osączyć. Gdy ryż ostygnie dodajemy tuńczyka,kukurydzę,szczypiorek. Mieszamy,a z majonezu ijogurtu robimy sos. Doprawiamy sola oraz pieprzem.

Dokładnie łączymy ze składnikami sałatki. Odstawiamy na minimum 10 minut aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 19.04.2013 10:36
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak