Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z fasolą i salami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu świderki 400 g
salami 100 g
papryka czerwona 1
cebula 1
ząbki czosnku 2
fasoli czerwonej 1 puszka
kukurydzy 0,5 puszki
pomidory w puszce
chilli 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z fasolą i salami

Makaron gotujemy, po odsączeniu posypujemy płaską łyżeczką vegety. Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na ojeju z wyciśniętym czosnkiem ok 3 min, dodajemy pokrojone w ćwiartki salami, w paski paprykę, smażymy. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, chilli. Jak cebulka się zarumieni dodajemy pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą, dusimy ok 5-10 minut. Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę. I gotowe!!!! Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 15.04.2012 18:48
bardzo apetyczne
Agnik 01.05.2011 15:59
super
SmacznaPyza 21.04.2011 16:43
fajne danko :-)
monika154 13.04.2011 07:23
pyszne
buksiak12 30.09.2010 10:45
wgląda świetnie
Emilia22 19.09.2010 08:45
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak