Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbeczki z grilla

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście sałaty
pierś kurczaka 2 filety
liście selera kilka sztuk
liście pietruszki kilka sztuk
sól 1/4 łyżeczki
sos śmietanowy
gęsta śmietana 300 ml
pomidor 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
posiekany szczypior 1 łyżka
czosnek z chili 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbeczki z grilla

Mięso pokroić w kostkę i przełożyć do blendera, dodać zielone listki i czosnek, rozdrobnić (nie musi być papka, a mogą być widoczne kawałki mięsa). Do masy mięsnej dodać sól i aromatyzowany olej który jest bardzo pikantny więc ja już nie dodaję pieprzu, ale jeśli ktoś ma ochotę może to zrobić. Na dużym liściu sałaty kładziemy po łyżce farszu i zwijamy jak gołąbki, układamy na gorącym grillu i trzymamy na nim do 5 minut z jednej strony, w trakcie grillowania możemy dodatkowo posmarować nasze gołąbeczki zalewą z czosnku będą wtedy bardziej pikantne.
Sos śmietanowy:
Pomidora kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i mieszamy razem ze śmietaną, dodajemy do tego szczypior i wszystko doprawiamy do smaku> Gołąbeczki podajemy z sosem śmietanowym,możemy je podać na talerzu polane sosem lub maczać w sosie to wszystko zależy od nas.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 25.07.2012 22:06
bardzo ciekawy przepis
Kekerboom 12.06.2012 21:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak