Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ryżowo ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 5
papryka czerwona 1
szczypiorek posiekany
ząbek czosnku
sól, pieprz do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
olej do smażenia
ryż biały 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ryżowo ziemniaczane

Ryż gotujemy do miękkości. Ziemniaki obieramy, ucieramy na tarce na małych oczkach, odsączamy dokładnie z wody (utarte ziemniaki powinny być suche ) Mieszamy razem z ryżem, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków. Do masy dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, posiekany szczypiorek, wyciśnięty czosnek, mieszamy. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy lekko w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju. Dekorujemy szczypiorkiem i papryką. Smacznego :))))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 25.08.2011 20:51
pycha
angelika14 15.04.2011 15:50
super wyglada
Sarenka 16.03.2011 18:49
Ciekawa kombinacja
Koper 10.01.2011 08:03
Fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak