Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos chrzanowy do jaj na twardo

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 150 gram
gęsta śmietana 150 gram
wędlina 2 plastry
chrzan 1 mały słoik
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
ser gouda 1 gruby plaster

Przepis i sposób przygotowania na: sos chrzanowy do jaj na twardo

W miseczce mieszamy majonez ze śmietaną,dodajemy ser starty na tarce o średnich lub drobnych oczkach,posiekany szczypiorek oraz wędlinę pokrojoną z drobną kosteczkę. Dodajemy sporo chrzanu (do smaku) oraz doprawiamy solą i kolorowym pieprzem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.06.2012 08:46
super
Justyna Jussstiii 13.06.2012 08:45
super
Kekerboom 12.06.2012 21:13
pycha
mic 12.06.2012 21:02
robie bardzo czesto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak