Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z borówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
pieczeniowy koncentrat smakow 3 łyżki
konfitura z borówki 3 łyżki
schab bez kości 1,20 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z borówkami

Mięso natrzeć ziołami prowansalskimi i pieprzem, posmarować pieczeniowym koncentratem smakowym.
Pozostawić na 2 godz.
Naczynie do zapiekania posmarować olejem, włożyć mięso.
Wstawić do nagrzanego do 200 stop. piekarnika, piec pod przykryciem 50 minut.
Przed końcem pieczenia dodać konfitury z borówek, dusić 10 minut, polewając sosem powstałym z pieczenia.
Pieczeń podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak