Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bulaczki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
mąka pszenna 500 gram
cebula 8 sztuk
sól
Pieprz biały mielony Prymat
jajko 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
twaróg 500 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: bulaczki

Twaróg rozdrabniamy,dodajemy 2 łyżeczki soli oraz miękkie masło oraz mąkę.

Wyrabiamy dość gęste ciasto.

Cebule obieramy,kroimy w półplastry i podsmażamy na oliwie,doprawiamy solą i pieprzem.

Ciasto rozwałkowujemy , wykrawamy np szklanka krążki. Nakładamy po porcji cebuli i zlepiamy dokładnie brzegi.

Smarujemy rozkłóconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia-Nikodek 12.06.2012 22:12
szczerze polecam :)
mic 12.06.2012 21:04
oooo prosze-pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak