Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki nadziewane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól szczypta
mąka 1 łyżeczka
koperek posiekany 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl
natka pietruszki 1 łyżka
ogórki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki nadziewane

Ściąć wierzchołki ogórków, wybrać ziarenka.
Łyżkę masła utrzeć z żółtkami, dodać bułkę tartą, sól, nać pietruszki i pianę ubitą z białek.
Masą tą nadziać połówki ogórków, ustawić je rondlu, dodać łyżkę masła, 3 łyżki gorącej wody i udusić.
Mąkę rozrobić ze śmietaną, koperkiem, solą i zalać tym sosem ogórki.
Raz zagotować i wyłożyć na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak