Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel ryżowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
cukier 60 g
migdały 60 g
rodzynki 2 łyżki
wanilia 0,5 laski
ryż 80 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel ryżowy

Migdały sparzyć, zdjąć skórki, drobno posiekać.
Mleko zmiksować z ryżem i zagotować z cukrem, migdałami, rodzynkami i wanilią.
Wanilię wyjąć.
Gotować na małym ogniu, aż kisiel zgęstnieje.
Przelać kisiel do salaterki lub pucharków i ostudzić.
Podawać z sokiem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 12.06.2012 21:23
na mleku to raczej budyń....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak