Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

letnia sałatka z kwiatami oraz szynką parmeńską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzeszki pinii 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
portwajn 3 łyżki
oliwa 4 łyżki
szalotka
sól i pieprz
sałata lollo rosso 1/4 główki
kleik mleczny 1/4 główki
pomidorki cherry kilka
rzodkiewka 1 pęczek
pieczarki 5 szt.
kwiaty 5 dkg.
szynka parmeńska 3 plastry
rukola po garści
szpinak po garści

Przepis i sposób przygotowania na: letnia sałatka z kwiatami oraz szynką parmeńską

orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni,połowę zmiksować z sokiem z cytryny,portwajnem i oliwą,szalotkę obrać i posiekać dodać do sosu doprawić solą i pieprzem do smaku,rukolę i sałaty oraz szpinak opłukać osączyć i porwać na kawałki,pomidorki umyć przekroić na połowę,rzodkiewki i pieczarki oczyścić umyć i pokroić na plasterki wszystkie składniki połączyć ze sobą podawać sałatkę z szynka parmeńską polać sosem i udekorować kwiatami stokrotki,bratka,fuksji i nasturcji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.08.2012 11:30
z kwiatami jeszcze sałatki nie jadłam ale musi być ciekawa w smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak