bigos

bigos

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieso od łopatki kilogram

  • koncetrat pomidorowy

    3 słoiczki pudliszki
  • boczek

    70 dkg
  • kiełbasa zwyczajna

    3-4 szt.
  • kapusta kiszona

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną delikatnie wypłukać i odcisnąć , białą pokroić włożyć w ganek razem z kiszoną gotować 0,5 godziny (z zielem angielskim i liściem laurowym), odlać wodę z kapusty, usmażyć mięso, boczek pokrojone w kostkę dodać do kapusty, sparzyć suszone grzyby i dodać do kapusty. kiełbasę pokrojoną w kostkę włożyć na tłuszcz po mięsie dodać do kiełbasy koncentrat 2,5 słoiczka i podsmażać i wymieszać przez chwilę. Następnie wlać do kapusty i, wymieszać i na małym ogniu podsmażać...doprawić pieprzem i papryką...

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Urszula5

14.04.2012 21:15
bardzo lubię bigos zabarwiony koncentratem

iga2

01.07.2011 23:55
pyszności

Grazyna0211

28.06.2011 14:48
dobre bo nasze!

basia70

16.05.2011 14:36
super

Ewelina47

09.02.2011 07:37
nasz polski pyszny bigos

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat