Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warstwowa sałatka do słoików

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek sałatkowy 1 kg
marchew 1 kg
cebula 3 duże
papryka czerwona 3 szt
kalafior 1 duży
Zalewa:
woda 1 litr
cukier 0,5 szklanki
sól 2 łyżeczki
przyprawa do konserwowania ogó 1 łyżka
ocet 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: warstwowa sałatka do słoików

Warzywa umyłam. Ogórka, marchew i cebulę pokroiłam w plasterki, paprykę i kalafiora (bez łodygi) pokroiłam na małe kawałki. Warzywa poukładałam warstwowo w umyte i wyparzone słoiki.
Zalewa: wodę, cukier, sól i przyprawy do konserwowania ogórków zagotowałam w garnuszku. Dodałam ocet i jeszcze raz zagotowałam.
Gorącą zalewę nalałam do słoików. Zakręciłam je i pasteryzowałam około 10 minut.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 23.08.2012 12:39
super
Katarzyna59 12.08.2012 11:20
pyszna
jola1508 12.06.2012 23:26
fajnie sie prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak