Makaron z penne własnoręcznie zrobionym

Makaron z penne własnoręcznie zrobionym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    1 opakowanie
  • bazylia

    2 doniczki
  • orzechy nerkowca

    1 opakowanie
  • czosnek

    3 ząbki
  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • parmezan

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Obrywamy listki bazylii, myjemy i osuszamy. Wrzucamy je do moździerza (malaksera) i miażdżymy na papkę. Dodajemy czosnek. Na patelni, smażymy posiekane orzechy nerkowca, podsmażamy chwilkę. Następnie wrzucamy bazylię z czosnkiem, trochę smażymy. Przyprawiamy do smaku solą. Opcjonalnie dla mięso - lubnych można razem z orzechami podsmażyć pokrojonego kurczaka w kosteczki. Wszystko wrzucamy do makaronu i posypujemy parmezanem dla smaku!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kriso

13.06.2011 06:57
pyszne

Anna141

11.05.2011 08:44
smaczne:)

szajba2

19.03.2011 17:04
fajne

kielcok1

19.03.2011 16:54
ciekawe

Neetka90

03.01.2011 15:08
No no.. pysznie wygląda;)

Barbara55

30.12.2010 14:30
spróbuję

Emilia22

20.09.2010 11:26
smakowite

Kate131

07.09.2010 21:17
czyli makaron z pesto.uwielbiam taki:)

aga130982

05.07.2010 13:06
MUSZE SPRÓBOWAĆ

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat