Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 12
pieczarki 12 dużych
cebula 1
sól
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
ser gouda 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczarki myjemy, obieramy, siekamy i podsmażamy na oliwie z posiekaną cebulką i szczyptą soli. Ser żółty ścieramy na tarce.
Przygotowujemy naleśniki wg przepisu: 1 jajko, 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki mleka, 1 szklanka mąki i szczypta soli. Smażymy duże cienkie placki na patelni.
Na połowie naleśników rozkładamy posiekane pieczarki i żółty ser, przykrywamy drugim naleśnikiem, składamy brzegi i rolujemy. Każdego krokieta maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 30.12.2013 22:00
Mój mąż z takich krokiecików by się ucieszył.
eli82 22.08.2012 19:44
pychotka
rjustysia 07.08.2012 10:41
do tego szklanka barszczu i można się rozpłynąć w zachwytach ;)
Justyna/Dzastus 29.07.2012 23:07
moje ulubione krokiety, z tym ze wole grzyby lesne :)
monisia1977 25.07.2012 15:07
dobre
wiola28a 23.07.2012 14:25
pyszneee
Anna169Hosz 12.07.2012 12:26
Bardzo apetycznie wyglądają.
MAR3STA 14.06.2012 22:27
uwielbiam
smakowita 13.06.2012 15:20
rewelacyjne !
1j1o1l1a1 12.06.2012 17:40
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak