Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

obiadek misz masz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 80 dag
masło 5 łyżek
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuka
śmietana słodka 4 łyżki
mąka 1/3 łyżeczki
Martadela 8 kawałków
pieczarki 70 dag
koperek do posypania
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
ziemniaki gotowane kg

Przepis i sposób przygotowania na: obiadek misz masz

Kroki postępowania

1
80 dag szpinak,
5 łyżek masło,
4 zabki czosnek,
1 sztuka cebula,
4 łyżki śmietana słodka,
1/3 łyżeczki mąka

margarynę wyładamy do woka ,rozpuszczamy.Cebulę obieramy, kroimy i podduszamy razem z wyciśnietym przez praskę czosnkiem.dodajamy szpinak, opłukany i porwany na mniejsze elemeenty.dodajemy śmietanę rozpuszczoną w wodzie- około pół szkalnki, posypujemy delikatnie mąka , mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 1 - obiadek misz masz foto
2
martadele kroimy w plasterki
Krok 2 - obiadek misz masz foto
3
ziemniaki gotujemy ( obrane, opłukane) w osolonej wodzie i ubijamy
Krok 3 - obiadek misz masz foto
4
8 plastrów Martadela,
70 dag pieczarki,
do posypania koperek,
do smażenia olej,
1 sztuka cebula



Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i podduszamy na rozgrzanym oleju wraz z obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę, podduszamy i doprawiamy do smaku. Martadele kroimy w plasterki grubsze.Smażymy na rozgrzanym oleju aby uformowały nam się uwypuklenia duże.POdsmażamy je mocniej, tzn ja tak wole, wypełniamy pieczarkami z cebulką i posypujemy koperkiem.

Dodajemy szpianak , i ziemniaczki posypane koperkiem
Krok 4 - obiadek misz masz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 15.03.2013 10:24
o szpinak, super
gosia1988 31.08.2012 21:11
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak