Potrawka rybna z fasolką i pieczarkami

Potrawka rybna z fasolką i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolki szparagowej

    200 g
  • pieczarek

    200 g
  • cebula

    1
  • mąka

    do panierki
  • kucharek

    do smaku
  • olej do smażenia

  • panga

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrażamy, kroimy w kostkę (ok 3X3cm), przyprawiamy solą, pieprzem , sokiem z cytryny, odkładamy do lodówki na 10 minut. Fasolkę szparagową kroimy na dł ok 3-4 cm, gotujemy do miękkości z dodatkiem vegety. Pieczarki kroimy w grube plastry, cebulkę w drobną kostkę, smażymy razem na oleju, przyprawiamy. Przygotowaną rybę obtaczamy w mące i od razu wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy (ryba powinna być lekko zarumieniona,. Do półmiska układamy rybę , pieczarki, fasolkę szparagową. Podajemy z ryżem, polewamy sosem. Polecam mój -> cebulowo koperkowy :D Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rafał10

23.05.2012 21:21
moje smaki :)

Koper

06.04.2011 14:36
fajnie wygląda :)

SmacznaPyza

12.09.2010 12:11
mnie też się podoba :-)

Ewa104

26.08.2010 21:29
Ciekawe połączenie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat