Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka owocowa z czerwonych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki 1/2 kg.
cukier 1 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka owocowa z czerwonych porzeczek

porzeczki przebrać umyć osączyć wsypać do garnka wlać 1/2 litra wody i zagotować przestudzić,żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody a następnie po spęcznieniu rozpuścić w 1/2 szklanki wody dodać do zagotowanych porzeczek wsypać cukier i dokładnie wymieszać aby cukier się rozpuścił przelać do umytych słoików i szczelnie zamknąć odstawić do góry dnem do wystudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 20.12.2013 08:40
takiej jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak