Gulasz z pieczarkami i fasolką szparagową

Gulasz z pieczarkami i fasolką szparagową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa wieprzowego

    1 kg
  • pieczarek

    300 g
  • fasolki szparagowej

    200 g
  • cebula

    1
  • ziela angielskiego

    2 ziarenka
  • liść laurowy

    1
  • sól, pieprz, papryka słodka

    do smaku
  • olej do smażenia

  • mąki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w grube paski, przyprawiamy solą pieprzem, papryką , przyprawą do gulaszu, smażymy na oliwie, pieczarki kroimy w grubą kostkę, cebule w drobną kostkę, również smażymy na oleju. Fasolkę szparagową kroimy na dł ok 3-4 cm, gotujemy (fasolka nie powinna być całkiem miękka, dodana później do gulaszu będzie dogotowana) Podsmażone mięso wkładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, zalewamy szklanką wody dusimy do miękkości mięsa (dolewając wody). Pod koniec gotowanie dodajemy tyle wody by zakryło mięco na wys ok 3 cm, zagęszczamy mąką, dodajemy pieczarki z cebulą, fasolkę, przyprawiamy, gotujemy ok 5 minut. SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

15.01.2012 22:04
mniam

angelika14

02.07.2011 14:00
pysznie!

beatkaa153

11.02.2011 10:18
super

Henryka2

12.01.2011 19:55
Ciekawe zestawienie!

SmacznaPyza

16.12.2010 12:56
pysznie!

Sarenka

05.09.2010 16:59
Swietny obiadek!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat