Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gwiazdka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
budyniu waniliowego 1 opakowanie
cukru 3 łyżki
kostki masła 0,5
cukru pudru 0,5 szkl
mielonych migdalow 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Gwiazdka

Z dwóch gotowych spodów biszkoptowych wytnij gwiazdy. Z mleka, budyniu i cukru ugotuj budyń. Wystudź.

Utrzyj masło z cukrem pudrem. Ciągle ucierając, dodawaj małe porcje budyniu. Odłóż 1/3 kremu. Pozostały wymieszaj z mielonymi migdałami. Biszkopty przełóż kremem migdałowym. Tort udekoruj kremem i wisienkami. Oprósz pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 08.09.2010 08:13
pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak