Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikle mieszane w korzennej marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek zielony 30 dkg.
kalafior
sól
marynata
woda 1 l.
ocet 10 % 1 l.
przyprawy korzenne
cukier
papryka czerwona po 1 szt.
papryka żółta po 1 szt.
ogórki 6 małe

Przepis i sposób przygotowania na: pikle mieszane w korzennej marynacie

wszystkie warzywa umyć papryki przekroić na pół usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki,kalafior podzielić na różyczki wszystkie warzywa włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować 10min.osączyć i układać warstwami w przygotowanych słojach,składniki marynaty wlać do rondelka dodać przyprawy do smaku zagotować przestudzić zalać warzywa szczelnie zamknąć i pasteryzować ok.10min.od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak