Penne z sosem serowo pieczarkowym

Penne z sosem serowo pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu penne

    400 g
  • pieczarek

    300 g
  • cebula

    1
  • serki topione kremowe

    2
  • śmietanki 12 %

    300 ml
  • masła

    1/4 kostki
  • sól, pieprz, czosnek w proszku

    do smaku
  • pół papryki czerwonej

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w drobną kosteczkę, smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem. Dodajemy kawałkami ser topiony, mieszamy po 2 minutach, ser zacznie się topić. Zalewamy śmietanką, mieszamy do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Do garnka z ugotowanym makaronem dodajemy sos, mieszamy, podajemy dekorując pokrojoną w kosteczkę papryką. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

22.08.2012 21:14
Super

Goya

17.05.2012 18:54
chyba jutro zrobię

Goya

03.02.2012 23:06
mniam

angelika14

08.06.2011 14:32
wygląda bardzo apetycznie

misia53

19.08.2010 20:53
Lubię takie danka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat