Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z gorgonzolą i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti
czosnek 3 ząbki
pieczarki 250 gram
śmietanka kremowa 200 ml
GORGONZOLA 10 dag
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z gorgonzolą i pieczarkami

Makaron gotujemy al'dente. Na oliwie złocimy czosnek pokrojony w plasterki. Wyjmujemy i wrzucamy pieczarki pokrojone w plastry. Podsmażamy ok 5 minut.

W rondlu zagotowujemy śmietankę i odparowujemy na wolnym ogniu ok 4 minut. Po tym czasie wkruszamy gorgonzolę i gotujemy na minimalnym ogniu mieszając aby powstał sos.

Do pieczarek dodajemy czosnek oraz makaron oraz powstały sos,podgrzewamy ok 1 minuty dokładnie mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak