Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew w tempurze

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuka
tempura 1 sztuka
olej 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew w tempurze

Kroki postępowania

1
Marchewkę kroimy w troche grubsze słupki.
Krok 1 - Marchew w tempurze foto
2
Tempure przygotowujemy zgodnie z opakowaniem, musi byc zimna
Krok 2 - Marchew w tempurze foto
3
Panierujemy marchewki i smażmy w głębokim tłuszczu do zezłocenia.
Krok 3 - Marchew w tempurze foto
4
Odsączamy na papierowym reczniku i podajemy.
Krok 4 - Marchew w tempurze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulisia_elk 28.04.2013 12:16
bo i się czasem nie chce, ale jak mi się chce to robię , a czemu pytasz ??
SmacznaPyza 30.01.2013 20:26
dlaczego nie robisz tempury sama ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak