Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z anchois i orzechami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 500 gram
anchois 8 filecików
czarne oliwki bez pestek 1 garść
natka pietruszki
sól
oliwa
orzechy włoskie 0,5 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z anchois i orzechami

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al'dente. W tym czasie na suchej patelni prażymy orzechy ok 4-5 minut i odstawiamy. Na głębokiej patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy i wrzucamy fileciku oraz oliwki pokrojone w plastry. Podsmażamy ok 4 minut az fileciki się rozpuszczą,wrzucamy odcedzony makaron oraz orzechy i dokładnie mieszając smażymy 3 minuty,jeśli jest potrzeba lekko solimy i dodajemy natkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 12.06.2012 11:46
ależ u ciebie jest do wyboru różnych spaghetti ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak