Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z pancetta i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 500 gram
oliwa 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
pieczarki 750 gram
pancetta 250 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
parmezan 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z pancetta i pieczarkami

Wykonanie:

Pancettę drobno siekamy,czosnek kroimy w plasterki jak i oczyszczone pieczarki.

Na rozgrzana oliwę wrzucamy boczek i smażymy aż zrobi się chrupiący,zdejmujemy z pateli i wrzucamy czosnek. Gdy płatki czosnku zrobią się złote przekładamy je do boczku a na tłuszcz wrzucamy pieczarki. Spaghetti gotujemy al dente. Gdy pieczarki będą złoto-brązowe dodajemy czosnek z boczkiem oraz osączony makaron,doprawiamy i dokładnie mieszamy. Wsypujemy ser i podsmażając mieszamy ok 4 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak