Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kebaby na patyku z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 gram
czosnek 6 ząbków
przyprawa do kebaba
Papryka słodka mielona Prymat
patyki do szaszłyków
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: kebaby na patyku z grilla

Łopatkę myjemy,osuszamy i mielimy. Dodajemy przyprawę do kebaba oraz przeciśnięty przez praskę czosnek,całość dokładnie wyrabiamy i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.

Następnie odrywamy po kawałku mięsa,ręce moczymy w bardzo zimnej wodzie i robimy z mięsa wałeczki. Następnie w każdy z nich delikatnie wsuwamy patyczek i tak przygotowanego kebaba obtaczamy w słodkiej papryce. Grillujemy co kilka minut obracając patyczkami aby mięso zrumieniło się ze wszystkich stron.

Ryz gotujemy wg wskazówek na opakowaniu,podajemy na nim mięsne kebaby.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak