Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj pod kołderką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ilety z mintaja 4
olej do smażenia
mąka do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
marchew 1
pieczarek 200 g
pora 0,5
masła 1/5 kostki
sól, pieprz, czosnek w proszku do smaku
jajko 1 do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj pod kołderką

Mintaja przyprawić solą, sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut, panierować w mące ,jajku, bułce tartej. smażyć na oleju WARZYWA: marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por pokroić , poddusić na maśle, dodać pokrojone pieczarki, przyprawiać solą, pieprzem, czosnkiem, smażyć do miękkości. Na talerzu ułożyć rybę, przykryć \"kołderką\" warzyw. Smacznego !!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 17.05.2011 09:17
cudo
Koper 29.03.2011 19:05
apetyczne :)
oliwkowa
oliwkowa 18.03.2011 23:38
Uwielbiam to
Adamorek 25.01.2011 13:04
pycha
SmacznaPyza 15.09.2010 09:25
bardzo pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak