Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy z truskawkami i bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko pół szklanki
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana kremówka pół l.
skórka cytrynowa
melisa
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy z truskawkami i bitą śmietaną

Do ubijających białek dodajemy cukier i mąkę , gdy piana jest już sztywna to łyżeczką nakładamy na blachę a na blaszce pergamin i kładziemy płaskie kleksiki czy jak to tam nazwać , nagrzać już sobie wcześniej piekarnik do 100 st i wstawiać do gorącego piekarnika i piec aż bezy będą suche , w między czasie śmietankę ubić po ubiciu dodać pocięte w cienkie paseczki listki melisy i otartą skórkę cytrynową , na beżowych krążkach kładziemy łyżeczkę bitej śmietany i dekorować cząstkami truskawek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 16.06.2012 17:39
mniam
marzenciak1985 16.06.2012 17:29
pycha
Sandra11 12.06.2012 14:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak