Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie kresowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy solony 50 dkg
cebula biała 50 dkg
grzyby suszone 15 dkg
wędzone szprotki 4
korniszony 2
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie kresowe

śledzie wymoczyć,odsączyć i pokroić w małe kawałki.cebulę obrać,posiekać i poddusić na oleju. Namoczone wcześniej grzyby ugotować do miękkości. Cebulę, grzyby, korniszony i szprotki zmiksować, dodać koncentrat pomidorowy, pieprz i paprykę, wymieszać ze śledziami. Podawać po 2 godzinach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 21.07.2010 06:16
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak