Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane papryki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 3 szklanki
przecier pomidorowy 1 szklanka
sól
natka pietruszki 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
papryka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane papryki

Kroki postępowania

1
Przygotować farsz: wymieszać bułkę tarta z sosem pomidorowym, dodać posiekana natkę pietruszki, czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawić sola.
Krok 1 - Faszerowane papryki foto
2
Umyte papryki przekroić na połówki, oczyścić z nasion i napełnić farszem.
Krok 2 - Faszerowane papryki foto
3
Piec w piekarniku (180°) ok. 30 minut.
Krok 3 - Faszerowane papryki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 09.01.2014 08:10
pyszne papryczki
Alex_M 13.10.2013 12:20
pyszne papryczki
ben-ka 13.09.2013 11:15
takiej papryki jeszcze nie jadłam.
mirosława4 08.09.2013 14:29
ciekawy pomysł na nadzienie do papryk :)
jeta72 05.08.2013 08:49
uwielbiam :-)
Seba 23.04.2013 09:59
na pewno smaczne
Mati13 09.11.2012 20:38
bardzo smaczny przepis
Grazyna0211 31.10.2012 13:12
fajny pomysł muszę kiedyś spróbować tak zrobić
berys18 24.10.2012 08:28
ciekawy pomysł
dagmara020 05.09.2012 12:42
czemu nie:)
kamyk 13.08.2012 21:16
super papryczki
eli82 23.07.2012 14:03
dobre
Łukasz15 23.07.2012 09:36
Pyszne
Anna152 17.07.2012 06:57
super
olkaaa 15.07.2012 21:39
bardzo fajny przepis
mili_kati 14.06.2012 23:12
super
Monika78 12.06.2012 17:54
nadziewane warzywa - to lubie
stokrotka 12.06.2012 12:32
ciekawy przepis
paulisia_elk 12.06.2012 11:27
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak