Parówki w boczku

Parówki w boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówek

    10
  • plastrów chudego boczku

    10
  • gruby plaster żółtego sera

  • papryka słodka mielona

  • majeranek otarty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki obierz z osłonek i ponacinaj wzdłuż (ale nie przecinaj do końca). Ser pokrój w słupki o szerokości 1 cm. Każdą parówkę oprósz w środku roztartym majerankiem i papryką, a po włożeniu kawałka sera ciasno owiń plastrem boczku i zepnij wykałaczką. Parówki zapiekaj w gorącym piekarniku do chwili, gdy boczek się zrumieni, a ser roztopi. Podawaj gorące.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat