Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówek 10
plastrów chudego boczku 10
gruby plaster żółtego sera
Papryka słodka mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w boczku

Parówki obierz z osłonek i ponacinaj wzdłuż (ale nie przecinaj do końca). Ser pokrój w słupki o szerokości 1 cm. Każdą parówkę oprósz w środku roztartym majerankiem i papryką, a po włożeniu kawałka sera ciasno owiń plastrem boczku i zepnij wykałaczką. Parówki zapiekaj w gorącym piekarniku do chwili, gdy boczek się zrumieni, a ser roztopi. Podawaj gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak