Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowa zupka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4-5 sztuk
skrzydełka drobiowe 4 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
śmietana 2 łyżki
masło 2 łyżki
ziemniaki 3-4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowa zupka

Skrzydełka obrać, umyć zalać wodą i postawić do gotowania. Ziemniaki i marchew obrać, umyć. Ziemniaki pokroić i dodać do gotowania, a marchew zetrzeć na tarce.
Na patelni rozgrzać masło i poddusić marchew.
Dodać do zupy. Gotować do miękkości.
Mięso wyjąć. Można je obrać i dodać z powrotem do zupy.
Natkę pietruszki opłukać i drobno pokroić, dodać pod koniec gotowania razem ze śmietaną.
Doprawić do smaku.
Można dodać kostkę rosołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 12.06.2012 13:02
smaczna też taką robię
EWI 12.06.2012 07:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak