Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 woreczki
mięso mielone 40 dag
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem

Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną i pokrojoną cebulę, przesmażyć. Wyłożyć mięso, rozdrobnić drewnianą łopatką i też przesmażyć. Podlać wodą, dodać kostkę rosołową i wymieszać.
Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
Chwilę razem dusić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, osączyć, podawać z przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 12.06.2012 07:23
lubię tak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak