Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka dla leniucha

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
cukier puder 3/4 szkl
kakao 2 łyżeczki
rum 50 ml
polewa czekoladowa
herbatniki 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka dla leniucha

Masło dokładnie ucieramy z cukrem pudrem i kakao. Gdy powstanie pulchna masa dodajemy alkohol i dokładnie mieszamy. Herbatniki układamy na dno tortownicy. Gotowym kremem smarujemy ciastka. Na to układamy warstwę herbatników i ponownie smarujemy kremem. Czynność to powtarzamy do wyczerpania się składników. Ostatnią warstwą muszą być herbatniki, które oblewamy polewą czekoladową. Ciasto schładzamy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 12.01.2013 13:44
smaczna
caralajna 13.10.2012 16:06
fajnie że łatwo i smacznie
IZABELA29 21.09.2012 09:11
ważne by smakowało
olkaaa 19.08.2012 12:06
muszę spróbować
melonik 27.06.2012 12:49
super
melonik 27.06.2012 12:49
super
melonik 27.06.2012 12:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak