Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwny gulasz.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
cebula 2 sztuki
piwo 1,5 szklanki
smalec
sól
mąka
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Piwny gulasz.

Cebule kroimy w piórka. Mięso kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy smalec i podsmażamy na nim cebulę. Przekładamy ją do garnka z gotującą się wodą( około 1 szklanki). Na tym samym tłuszczu podsmażamy mięso wcześniej oprószone przyprawami. Po podsmażaniu przekładamy je do gotującej się cebuli. Dodajemy piwo i przyprawy. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania zaprawiamy mąką i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.11.2013 20:52
lubię takie smaczne dania
IKrakowianka 24.07.2013 20:07
super obiad
Iwusia 12.06.2013 23:55
bardzo smaczny obiad
Wafelek2601 05.04.2013 21:40
Bardzo dobry
bietka 02.09.2012 21:28
pycha
Kate131 24.08.2012 11:00
dobre!
Miki 11.08.2012 18:30
super
Miki 11.08.2012 18:30
super
Miki 11.08.2012 18:30
super
Betka 11.08.2012 16:19
pychota;)
BozenA 20.07.2012 09:59
mmm
BozenA 20.07.2012 09:59
mmm
ajres 29.06.2012 21:41
swietne
ajres 29.06.2012 21:41
swietne
Katarzyna/kate1980 15.06.2012 20:39
superowy
jolita 11.06.2012 23:04
super
ttrytka 11.06.2012 23:04
coś dla dorosłych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak