Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

'Schabowy' z piersi kurczaka

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklanki
olej do smażenia
sól
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: 'Schabowy' z piersi kurczaka

Piersi z kurczaka myjemy pod zimną wodą, osuszamy, a następnie kroimy w plastry. Kostkę rosołową rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku, lekko schładzamy i nacieramy nią kurczaka. Następnie delikatnie zbijamy kuchennym tłuczkiem do mięsa. Porcje oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Następnie panierujemy je w jajku i mieszance mąki i bułki tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim z obu stron kotlety na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.11.2013 23:26
mniam mniam ;)
IKrakowianka 28.08.2012 19:43
pycha obiad
mariusz14 17.08.2012 11:17
lubię
wedith1 16.08.2012 21:07
Jadłam kurczaka nacieranego kostką rosołową - kurczak ma dość intensywny smak, smaczne ale - wolę mniej słone:) Plus za zdjęcie - kurczak wygląda pięknie:)
manaika 03.08.2012 19:47
u mnie tylko takie są "schabowe"
BozenA 24.07.2012 21:27
mmm
BozenA 24.07.2012 21:27
mmm
Iwusia 26.06.2012 23:09
mniam !!
vesenka 12.06.2012 14:14
nie próbowałam nigdy nacierać rozpuszczoną kostką. Spróbuję przy następnej okazji :)
ttrytka 11.06.2012 23:05
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak