Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jeżyki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 300 gram
jajko
cebula
sól
Pieprz zielony ziarnisty Prymat
oliwa
pomidory z puszki lub koncentrat
mozzarella w kulce
ryż 3 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: jeżyki

Mięso łączymy z posiekaną cebula oraz czosnkiem,ryżem,jajkiem i przyprawami,dodajemy bułkę tartą ale nie za dużo by jeżyki nie były za twarde!

Na rozgrzaną oliwę układamy uformowane pulpeciki i podsmażamy ok 3 minut.

Jeżyki podlewamy szklanką wody i pomidorami z puszki wraz z sosem.

Gotujemy pod przykryciem ok 20 minut po czym odkrywamy aby sos odparował.

Doprawiamy i dodajemy ser aby zagęścił i zabielił nam sos :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 12.06.2012 10:09
ooo bardzo ciekawe danie i smaczne :)
msmariusz 11.06.2012 22:39
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak