Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mysia chińszczyzna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron chiński 300 gram
papryka zielona 1 sztuka
sezam uprażony 1 łyżka
przyprawa chińska
por (biała część)
oliwa
woda letnia 0,5 litra
wieprzowina 300 (łopatka)
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mysia chińszczyzna

Mięso kroimy w paseczki,paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w słupki. Por kroimy w talarki. Grzyby gotujemy ok 15 minut i kroimy w paseczki.

Na łyżce oliwy podsmażamy mięso,0k 5-10 minut,następnie wrzucamy warzywa i dalej smazymy ok 3-4 minut.

Wlewamy wodę,wsypujemy mieszankę przypraw-ok 2 łyżek (lepiej potem dodać jesli za mało niż przesadzić).

Gotujemy ok 4-5 minut po czym dodajemy makaron i gotujemy mieszając aż woda się wchłonie.

Podajemy posypując prażonym sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 12.06.2012 10:10
mniam mniam uwielbiam chińszczyznę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak