Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kiełbaską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 sztuka
cebula 1
marchewka 1
Liść laurowy suszony Prymat 3
keczup 4 łyżki
włoszczyzna suszona 4 łyżki
ziemniaki 2
kiełbasa 3 serdelki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kiełbaską

Kapustę kroimy w kostkę. Podobnie cebulę oraz marchew. Warzywa zalewamy wodą. Wrzucamy kostki rosołowe, włoszczyznę oraz przyprawy. Dodajemy jeszcze kiełbasę w całości i gotujemy 30 minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojone ziemniaki oraz dodajemy keczup. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 10.08.2012 19:21
smacznie
Katarzyna87 11.06.2012 22:28
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak