Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jagód

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
jagody 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jagód

Jagody przebrać, opłukać, osączyć na sicie. Owoce zasypać cukrem, odstawić na 24 godz. Następnie jagody doprowadzić do wrzenia na wolnym ogniu. Gotować do odpowiedniej gęstości, ciągle mieszając,aby się jagody nie przypaliły. Przekładać dżem do wyparzonych słoików, zamknąć, pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.08.2012 09:29
pewnie bardzo pyszne ale te jagody drogie..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak